BACK IN BUISSNESS!

Hej därute, förra lördagen så kände jag att jag ville sätta sängen i vardagsrummet eftersom jag så gärna vill ligga och titta på TV:n innan jag somnar. Sagt och gjort. Medan jag hade en fiskgratäng i ugnen så delade jag bokhyllan och satte sängen tvärs över mellan bokhyllorna. Jag tyckte det blev fint.
Katterna fick ett eget lekrum och där sover de när de får möjlighet. Men är jag hemma och lägger mig så kommer de och vill sova med mig. På måndag var jag ju ledig enligt schema. Då gjorde jag vitlöks baugetter. De blev goda. I går fick vi ju lön, och då blev jag så sugen på honungsmelon. Sedan köpte jag avacado som jag fyllde med skagenröra och stenbitsrom på en del. Och räkor på de andra. Såå gott.
Glömde skriva och berätta vad jag gjorde dagen efter ommöbleringen. Då gick jag på stan och köpte en tvål med kopp av pengar som jag fått i julpresent. Sedan så köpte jag hem kinamat. Det var söndagen det. Det var väldigt blåsigt ute.
Idag när jag var ut med soporna så kom en granne som bor vid soporna. Hon hade med sig sina 2 stora hundar. Den ena hade munkorg på sig, och smet så kopplet släpade efter backen. Först så kom den och skällde och var glad och ville busa runt mig. Men sedan så började den springa iväg. Plötsligt kom det en bil och då sprang hunden mot bilen. Det var bara ogjort att den hade blivit påkörd. Den lyssnade inte alls till ägarens kommando. Som tur var så bromsade bilisten in och krypkörde så att bilen inte skulle ta i hunden. Det påminner mig om en händelse som jag var med om i början på 90 talet. Jag bodde på Lerbäcken i Luleå och skulle åka buss in till stan och sola solarium med en kompis. När vi kommer och åker efter vägen så hör jag hur busschauffören ropar till : Jag hinner ju inte bromsa. I nästa sekund så small det till under framdäcken. En flicka hade en golden retriver som sprang över vägen precis när vi kom. Jag sa till busschauffören att jag var sjukvårdskunnig så jag hoppade av bussen. Flickan var naturligtvis chockad och skrek. Hunden hade bitit henne i handen när den hamnade under bussdäcken. Den låg alldeles stilla. Jag lade min handduk som jag skulle använda till att sola med över hunden för det var vinter och kallt. Jag sprang till en butik som låg i närheten och ringde 112. De sa att de skulle skicka en polisbil som kunde skjutsa flickan till veterinären med hunden. Jag var hos flickan och hunden hela tiden. Medan vi väntade så grät hon och berättade att hon nyss hade mist en nära anhörig och var rädd att hunden också skulle dö. Till slut kom polisen och jag åkte in till stan. När jag kom hem på kvällen så ringde anhöriga till flickan och berättade att flera ben i både svanken och svansen hade brutis. De visste inte om den skulle klara sig. De ställde tydligen ut den på hundutställningar. Jag fick aldrig tillbaka min handduk, men det gör ingenting. Jag är glad att jag fick ge den till hunden som var skadad. Jag vet inte hur det hela slutade för de hörde aldrig av sig något mer. Ha det gott See You!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0