KALASGOTT I LÅNGPANNA!

Hej, här kommer ett recept på en god påsktårta som jag tänker prova att göra i helgen.
 
                                           Påsktårta! Ugn 175 grader
 
                                        Botten
 
200 gram smör
6 ägg
3 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
 
 
 
                                        Fyllning!
 
ca 1 1/2 dl aprikoskräm
ca 250 gram tärnad mango färsk eller fryst
ca 250 gram tärnad ananas helst färsk
 
 
                                       Glasyr
 
200 gram mörk choklad
2 dl vispgrädde
3 msk ljus sirap
2 msk mjukt smör
 
                                    Garnering
 
marsipankycklingar, chokladägg eller annat påskgodis
 
Gör så här!
 
1. Botten: Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl ,kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner det i ägg smeten  tillsammans med smöret. Bred ut smeten i en långpanna ca 30x40 cm, klädd med bakpapper.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna. Fyllning: Bred marmelad på botten och dela den på mitten.
Fördela mango och ananas på den ena halvan. Lägg på den andra botten med marmeladen neråt och tryck till lite lätt. Glasyr: Hacka chokladen. Låt grädde och sirap koka upp. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och rör tills den smält. Klicka i smöret och rör tills den är en blank, slät glasyr. Låt svalna och tjockna till bredbar konsistens. bred glasyren på kakan. Garnera med marsipankycklingar och ägg. Som tillbehör så kan man servera en klick grädde.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0