TVÅ LYCKADE RECEPT OCH LITE UPPDATERING!

Hej därute. Idag har jag varit på affären och handlat samt haft främmande. Ikväll så har jag gjort vegetarisk paj och den blev jättelyckad. Jag har hittat på det alldeles själv. Sedan så har jag tidigare i veckan bakat vitlöksbauetter med svarta oliver och basilika, det blev också en lyckad kombination. Katterna är lite busiga, har fått två nya vidjor idag med tofsar och fjädrar och en pingla. Det blev uppskattat. Här kommer recepten på baugetterna samt pajen. See you.
 
                                       Vitlöksbaugetter med svarta oliver och basilika!
 
50 g jäst
1 liter vatten
vetemjöl efter behag
1 dl finhackade svarta oliver
2 msk basilika
1 vitlöksklyfta
 
 
                                                       Gör så här!
 
 
Blanda alla ingredienser till en deg. Låt jäsa under bakduk i skålen 10 minuter. Ta sedan och arbeta lite mer med degen och skär degen i 24 lika stora bitar. Forma till baugetter. Låt jäsa under duk på plåt i ca 45 minuter. Sätt under tiden ugnen på 250 grader. När baugetterna jäst färdigt sätt plåten i mitten av ugnen och grädda ca 7-10 minuter eller till de har fått gyllenbrun färg.
 
 
 
                                               Vegetarisk paj!
 
1 sqash
1 aburgine
1 röd lök
2 hg champinjoner (färska)
Tomater
Svarta Oliver
1 vitlöksklyfta
Riven ost
2 dl creme fraiche
                                                  Gör så här!
 
Skiva aburginen och sqashen i skivor och bryn de lätt i margarin. Skiva champinjonerna.Stek alltihop. Degen till pajskalet är den klassika på 125 gram smör. 3 dl mjöl och 2 msk vatten som får stå och kallna i kylen en halvtimme och som sedan förgräddas. Blanda ner creme fraichen i ingredienserna som har stekts.Pressa 1 vitlöksklyfta . Ni har naturlitvis även stekt den skivade löken, den ska läggas ovanpå aburgine och sqashblandningen. Skiva tomater och lägg  över alltihop samt lite svarta oliver. Ovanpå alltihop strö en påse färdigriven ost. In med allt i ugnen ca 15 minuter. Servera sallad till om ni vill.Mycket gott tyckte jag iallafall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0