FLÄSKFILÉGRYTA MED CHAMPINJONER OCH ÄPPLE!
Hej därute, jag har varit hemma hela veckan för jag har varit rejält förkyld. På tisdag var jag och testade mig för corona. Trodde att jag skulle vara ensam i kön. Men ack så jag bedrog mig. När jag kom klockan 08:00 på morgonen så var det ca 50 före mig, och många hade med sig sina barn som också skulle testa sig. De har ju bara en liten barack där de tar provet, så det tog 50 minuter innan det var min tur. Men jag var välklädd och det började snöa, så det gjorde ingenting. Jag har lagt färdigt ett av pusslen som jag fick i julklapp. Det blev fint men nu så ska jag inte pussla på ett bra tag.
Igår så roade jag mig med att titta på diabilder på väggen. Såg ett par kort på mig sedan jag var liten, och jag lägger ut de här. På bilderna är jag mellan 2 och 3 år.
Imorgon så ska jag gå och jobba, det blir skönt. Lägger ut ett recept på Fläskfilégryta som jag gjorde för någon vecka sedan och som jag tyckte blev så gott. Ha det gott. See You!
FLÄSKFILÉGRYTA MED CHAMPINJONER OCH ÄPPLE!
600 gram fläskfilé
salt
1 msk grönpepparkorn
smör till stekning
3 chalottenlökar
150 gram champinjoner
2 dl vatten
2 dl vispgrädde
2 msk kalvfond
1 msk diljonsenap
1 msk maizena ljus redning
1 rött äpple
GARNERING!
1/2 dl lingon
persilja, gärna bladpersilja
1. Putsa och skiva fläskfilén. Krydda köttet med salt och krossad grönpeppar. Bryn köttet på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta. Skala och klyfta löken. Ansa och dela stora svampar. Fräs lök och svamp i stekpannan med smör. Lägg över i grytan. Tillsätt vattnet till stekpannan och rör om. Häll över vattnet i grytan. Tillsätt grädde, fond och senap till grytan och rör om. Låt koka under lock 10 minuter. Red av grytan. Kärna ur och klyfta äpplet och lägg ner i grytan.
Smaka av med salt. Låt sjuda i 5 minuter. Strö över lingon och persilja. Servera med ris eller potatis.
Kommentarer
Trackback