BESÖK!

Hej därute, i måndags när jag var ledig så var jag och klippte mig. Det kändes skönt. Sedan så gjorde jag en karré gryta som blev mustig och god. Tidigare i veckan så spelade jag upp en film på youtube med fåglar. Den är speciellt gjord för katter och det fungerade på Lufsen. Han slog med tassen på rutan och gick även bakom TV:n för att se om fåglarna var där. Det såg väldigt komiskt ut.
Igår kom mamma och hälsade på mig. Vi har ju inte träffats sedan strax före julafton, men nu har hon tagit första vaccinationsprutan så då kunde vi träffas. På behörigt avstånd naturligtvis. Jag hade köpt en present till henne i form av en burk chokladpraliner. Det uppskattades. idag så ska jag gå och köpa mig en lika dan till mig själv. Vi åt av de och jag tyckte också att de var goda, mamma gav mig en fin pelargon.
Tidigare i veckan i Gokväll så var det matlagning på Tv. Det inslaget tyckte Lufsen mycket om.
Mammas rosor som hon fick av mig har nu stått i 3 veckor. De har börjat mörkna men de står i alla fall .Jag har aldrig varit med om något liknande förut. Inte mor heller.
Avslutar med att lägga ut receptet på grytan. Ha det gott alla. See You! HÖSTGRYTA MED FRUKT! 600 gram mager fläskkarré salt och svartpeppar oregano olivolja till stekning 1 rödlök 1 purjolök 2-3 morötter 2 fasta röda äpplen 2 fasta päron 1 tsk mald koriander 2 dl rödvin 3/4 dl flytande honung 1/2 dl vitvinsvinäger 2 msk olivolja Sås! 3 msk flytande honung 2 msk vitvinsvinäger Sätt ugnen på 225 grader. Dela köttskivorna i ganska stora bitar. Bryn köttet hastigt runt om i lite olja i en het panna. Skala löken och skär den i klyftor. Skiva purjolöken och skala och skiva morötterna. Halvera, kärna ur och skär äpplena i klyftor och päronen i bitar. Fräs lök, purjolök och morötter i en panna i mer olja, tills de mjuknar lite grann, ca 5 minuter. Blanda kött och grönsaker i en ugnsäker form med lock. Salta och peppra igen och strö över mer oregano samt koriander över kött och grönsaker och blanda väl. Värm rödvinet i en kastrull, tillsammans med flytande honung, vinäger och olja och häll över köttet. Lägg på locket och stek i nedre delen av ugnen. Stek kött och grönskaker i ca 30 minuter. Fräs också äppel- och päronbitarna i olja och blanda ner de i grytan med kött och grönsaker. Täck med lock och stek ytterligare 30 till 40 minuter tills köttet är mört. Vid servering rör man honungen med vinäger och droppar över kött och grönsaker. Servera med kokta korngryn eller kokt bulgur. Jag tog bort vinet och hoppade över såsen och kokade vanligt jasminris till. Det blev också gott. Bon Appetit!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0