VEGETARISK LASAGNE SAMT KYCKLINGRULLADER MED SALAMI OCH BRIEOST!

Hej därute, idag har det gått förvånande lätt på jobbet, naturligtvis så måste det ju dyka upp lite moln på himlen också. Det började när jag skulle gå hem från jobbet. Då hade det snöat under natten och sedan så hade de skrapat vägen hem och då hade det fallit nysnö över den glatta ytan. Tog några längre steg fast jag hade broddar.
Sedan så tryckte jag på hissen och hörde hur den kom ner och kände hur skönt det skulle bli att komma in i govärmen allt medan snön yrde och blåsten ven utanför. Öppnade hissen och steg in och tryckte på 3 :an. Ingen reaktion, tryckte mot dörren och tänkte ta trapporna i stället. Låst. Kom inte ut på grund av att dörren hade låst sig.
 
Tryckte på alla våningsknappar, ingen reaktion. Då ringde jag Bodenbo och de sa ett nummer som jag skulle ringa till. Ringde min mamma och förklarade att jag fastnat i hissen och jag visste inte när jag skulle komma ut. Började frysa om fötterna, men jag hade ju täckbyxor på mig som tur var. Då, PLÖTSLIGT efter 35 minuters väntan testade jag att trycka upp dörren. Då gick den plötsligt att öppna. Jaja, hade ju trevlig utsikt att titta på under tiden. När jag kom in så tog jag av mig kläderna, lade en kudde under huvudet och satte mina frusna fötter på kökselementet.
Lady kom och lade sig på min mage och Lufsen som inte kom och mötte mig innanför dörren kom och luktade för att se hur det var fatt. Ikväll så har jag lagat kycklingrullader med salami och brieost toppad med creme fraiche smaksatt med salladskrydda, och det blev väldigt gott. Ha en trevlig kväll. See You!
                                                 VEGETARISK LASAGNE!
 
Färsk lasagne 
 
                TOMATRÖRA!                               
1 frp krossade tomater
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
 
                                            CREMEFRAICHE SÅS!
2 burkar creme fraiche
1 Aubergine
2 påsar  parmesanost
 
                                            GÖR SÅ HÄR!
 
Skala och hacka vitlök och gul lök. Fräs löken och vitlöken tillsammans och häll sedan i krossade tomaten.
Skölj och skär Auberginen i bitar. Stek den i några minuter. Häll den i en panna med 2 burkar creme fraiche  samt 1/2 påse parmesanost. Låt koka upp en liten stund. Smörj en eldfast form och lägg tomatröra i botten. Varva tomatröran och aubergineröran med den färska lasagnen. Strö över resten av parmesanen mellan lagren.Sätt ugnen på 220 grader och grädda i mitten av ugnen 20 minuter eller tills lasagnen är mjuk. Servera med sallad.
                               
                                       KYCKLINGRULLADER MED SALAMI OCH BRIEOST!
 
700 gram kycklingfilé
1 frp salami
Brieost
2 burkar creme fraiché
                                        GÖR SÅ HÄR!
 
smörj en eldfast form. Lägg 1 skiva salami och 1 bit brieost på varje kycklingfilé. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn fileerna några minuter på varje sida. Lägg de sedan i den ugnsfasta formen. Blanda creme fraichen med 2 tsk salladskrydda. Fördela creme fraichen över kycklingfileerna. Sätt ugnen på 225 grader och och sätt formen i mittersta delen. Grädda i 1 timme. Servera med fullkornsris. 
                                           
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0