LÖVBIFF PIZZAIOLA!

4 personer
 
3-4 vitlöksklyftor
1 liten gul lök
500g mogna tomater(eller 2 burkar krossade tomater)
olivolja
ca 2 dl rödvin (eller mörk buljong)
salt och vitpeppar
1 tsk smulad oregano
ca 1 dl färsk basilika
ca 1 dl medelstor kapris
10-15 urkärnade gröna eller svarta oliver
ca 400 g lövbiff i skivor
 
Skala och hacka vitlök och lök. Skär tomaterna i bitar om du använder färska. Fräs löken glansig i olja, lägg i tomaterna och stek några minuter. Späd med rödvin eller buljong, rör i kryddorna och koka upp. Låt tomatsåsen sjuda under lock 10-15 minuter. Ta av locket, blanda i kapris och svarta oliver och koka upp. Dela biffskivorna i bitar. Salta och peppra och bryn dem hastigt i olja i het panna. Lägg ner dem i tomatsåsen och låt koka med 7-8 minuter eller tills de är genomkokta. Servera med ris eller pasta. Smaklig måltid.

Kommentarer
Postat av: Eva

Tack! Det är så roligt med recept man kan laga under helgen då man har tid. Ska köpa liiite extra lövbiff så mina tre katter får en liten smakbit också :-)

2015-01-30 @ 00:49:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0