Recept på Lussekatter med kesella!

50 g jäst
5 dl mellanmjölk
2 pkt saffran
200 g margarin
1 burk kesella
1/2 tsk salt
2 dl socker
1 ägg
ca 1 1/2 l vetemjöl
 
Stöt saffran med en sockerbit i mortel. Ta lite av mjölken och låt ligga och dra i saffranet några minuter. Låt degen jäsa i 40 minuter. Pensla de färdigjästa lussekatterna med ägg. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader tills de har fått färg. Degen ska vara lite lös, inte torr. Låt er väl smaka.
 
Min snygging.
 
Småtrött. Har ju varit och lufsat på i snön idag.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0